Use Unused

Use Unused

Biography

Füzes Eszter (1978-), Godena-Juhász Attila (1979-) és Tóth András (1981-) 2004-ben végeztek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem öltözéktervező szakán. Az egyetemi évek alatt közösen elért sikerekből született meg a USE unused márka, mely fenállása óta négyszer nyerte el a Hungarian Fashion Awards díjat, a legjobb tervező kategóriában.

Külföldön 2005-ben mutatkozott be a márka, először a párizsi divathéten, majd később Tokióban és New Yorkban is. A nemzetközi jelenlét számos váratlan sikert hozott a brand életébe. 2009-ben Ashley Tisdale amerikai színésznő USE unused ruhában jelent meg a hollywoodi Teen Choice Awards díjátadó gáláján, később 2011-ben Tilda Swinton angol színésznő is a magyar tervezőktől választott ruhát. Olyan híres magazinok hasábjain tünt fel a magyar brand, mint a Surface, a Vogue Italia, a New York Times, az InStyle vagy a The Room.

A USE unused filozófia gondolati terének alapját az innovatív, művészi gondolkodás- és látásmód adja. Ez garantálja számára azt a bátorságot, mellyel képes megkérdőjelezni és újrafogalmazni az őt körülvevő valóságot. Ebben a folyamatos újrateremtésben az alkotók visszanyúlnak a divattörténet klasszikus évtizedeit jelentő ’40-es, ’50-es, ’60-as évek tervezői által megteremtett formákhoz, filozófiákhoz, s ezeket aktualizálják, párosítják mai trendekkel. A tradíció, hagyomány tiszteletének filozófiája egyszerre kozmopolita és nyitott, hiszen stabil, szakmai tudásra építkezve más képzőművészeti ágakat is bevon az alkotásba. A USE nemzetközi piacra való bekerülése után is érzékelteti, hogy nem szakítható ki sajátos közegéből, hiszen közép-európai kulturális, földrajzi adottságát felhasználva hívja életre ruháit. A márka nőideálja életkorban nem megfogható. Megjelenik vele viszont egy zárkózott, mégis erotikus, finom, nőies stílus, letisztult, minimalista forma- és színvilág. Fontos kritérium, hogy a tervezők a divat félévente megújuló világában akarnak maradandót alkotni. Így a márkanév alatt megjelenő kollekció, bár folyamatosan reflektál a világ változásaira, olyan klasszikus értékek mentén és művészi, minőségi színvonalon teszi ezt, hogy szellemiségében állandóságot teremt és képvisel.